Appleweetjes

3D Touch verdwijnt voor alle nieuwe iPhones

Volgens nieuwe geruchten van Digitimes wordt er verwacht dat Apple de 3D Touch functie in alle nieuwe iPhones niet zal implementeren. Het is alleszins niet de eerste keer dat dergelijke geruchten verschijnen. De eerste geruchten kwamen er in januari van dit jaar. Ook met de beta versie van iOS 13 wordt het duidelijk dat Apple meer aandacht besteedt aan de ‘Haptic Touch’. Deze functie vervangt in feite de ‘3D Touch’. In plaats van een stevige druk moet je gewoon iets langer drukken en voel je een lichte trilling. Het simuleert in feite het drukgevoelige scherm.

Door 3D Touch te vervangen door Haptic Touch hoeft Apple geen drukgevoelig scherm te gebruiken wat een enorme besparing kan zijn. Hierdoor kunnen de nieuwe iPhones iets goedkoper worden en dat is net wat iedereen vraagt aan Apple. Goedkopere iPhones.

Apple staat ook bekend om afspraken te maken met meerdere toeleveringsbedrijven. Op die manier kunnen ze beter over de prijs onderhandelen en kunnen productieproblemen door de andere leveranciers gedeeltelijk worden opgevangen. Echter voor de productie van de OLED schermen voor de iPhone X, iPhone XS en iPhone XS Max was er steeds gekozen voor Samsung als leverancier. Enkel de OLED schermen voor de Touch Bar bij de MacBook Pro en de Apple Watch werden geproduceerd door LG.

Maar Apple lijkt nu volgens Digitimes toch te gaan kiezen voor een tweede leverancier van de OLED schermen voor de iPhone. De keuze zou zijn gevallen op de leverancier BOE Technology. De keuze hiervan zou ook te maken hebben met de recente Japanse beperkingen op de export van fluorpolymeer naar Korea. Fluorpolymeer wordt gebruikt bij de productie van OLED schermen en door deze ban zou de productie niet gegarandeerd zijn.

De afspraken tussen BOE en Apple lijken nog niet definitief te zijn. Sommige bronnen spreken al wel over het feit dat BOE aangegeven heeft de commerciële activiteiten van hun B11 fabriek op het einde van dit jaar op te starten.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer