Appleweetjes

Apple lanceert 3 OLED iPhones en budget model in 2020

De analisten zijn weer bezig. Deze week beweerde een analist van de zakenbank Rosenblatt dat de verkoop van de nog uit te brengen iPhone 11 zal teleurstellen. Uiteraard reageerde de beurs meteen door deze man.

Maar nu beweert een analist bij JP Morgan dat ze verwachten dat Apple vier nieuwe iPhones in 2020 zal lanceren. Drie van deze iPhones zullen voorzien zijn van een OLED scherm met een grootte van 5,4 inch, 6,1 inch en 6,7 inch. Dit gerucht hadden we al eerder gehoord vorige maand. Maar volgens deze analist zullen al deze iPhones zijn voorzien van 5G technologie. Minstens twee van deze modellen krijgen een geavanceerde 3D sensor in de camera’s op de achterkant. Hierdoor zijn er meer mogelijkheden voor Virtual Reality en Augmented Reality.

Volgens de analist is het vooral de 5G technologie dat gebruikers ertoe aanzet om een nieuwe iPhone te kopen. Het vermoeden is dat Apple voor dit jaar ongeveer 180 miljoen iPhones zal verkopen en dat dit in 2020 zal oplopen tot zo’n 195 miljoen.

Naast deze drie nieuwe iPhones zou Apple volgens JP Morgan een iPhone lanceren waarbij enkele functies ontbreken. Op die manier kan men de prijs lager houden dan de andere topmodellen. Zo zou er geen gebruik worden gemaakt van 5G en OLED.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer