Appleweetjes

Start van vakantie verloopt niet vlekkeloos voor Mobile Vikings gebruikers

Het lijkt wel een constant gegeven te zijn bij Mobile Vikings. Het netwerk geeft er minstens éénmaal per maand de brui aan. Zo ook weer vandaag. De problemen begonnen voor de meeste Vikings gebruikers op de middag. Plots was er helemaal geen netwerk signaal meer te bespeuren.

Het probleem lag aan het feit dat één van de servers het liet afweten. De gevolgen waren enorm. Na zo’n drie uur offline te zijn kreeg Mobile Vikings het netwerk langzaam maar zeker terug werkend. Althans voor België. Het roaming gedeelte blijkt een groter probleem te zijn.

Viking gebruikers die hun vakantie in het buitenland doorbrengen zitten op dit moment nog steeds zonder netwerk.  Dit kunnen heel vervelende gevolgen hebben. Zo gebruiken de meeste navigatie applicaties het mobiel internet. Een autovakantie kan op deze manier wel serieus verpest zijn geraakt.

Het schip van Mobile Vikings bevindt zich al een tijdje in woelige wateren. Het probleem begon vorige zomer. Mobile Vikings besloot om een Full MVNO te worden. Een Full MVNO betekent in feite dat het om een operator gaat die niet over eigen zendmasten beschikt maar al de rest wel in eigen beheer doet. Die overgangsfase naar Full MVNO verliep niet zoals verwacht. Er kwamen diverse problemen naar voren dat vervelende gevolgen had voor de Vikings gebruikers.

Vorige maand introduceerde Mobile Vikings nog een abonnement met onbeperkte data, bellen en sms’en. Met de prijs van 29 euro per maand duikt Mobile Vikings ver onder de prijs van de concurrentie.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer