Appleweetjes

Apple schakelt Walkie-Talkie app tijdelijk uit door lek

Er is een lek gevonden in de Walkie-Talkie app op de Apple Watch. Daardoor heeft Apple besloten om de Walkie-Talkie app tijdelijk uit te schakelen tot er een oplossing is gevonden.

Met de komst van watchOS 5 introduceerde Apple een Walkie-Talkie app. Daarmee kan je spraakberichten naar andere Apple Watch gebruikers sturen. Het lek dat werd ontdekt zorgt ervoor dat iemand je gesprekken kan afluisteren. Je kon in feite ongemerkt gesprekken meeluisteren via de iPhone van iemand anders.

Eerder had Apple al soortgelijke problemen met FaceTime. Ook daar werd een bug gevonden waardoor het mogelijk was om mensen af te luisteren zonder dat ze het gesprek hadden aanvaardt. Apple kreeg toen kritiek dat ze veel te laat hebben gereageerd en de bug niet in eerste instantie serieus namen. Dat wil de fabrikant deze keer absoluut vermijden.

Volgens Apple is er momenteel geen enkel bewijs dat het lek al ooit is misbruikt. Je kan de Walkie-Talkie app op de Apple Watch nog steeds openen maar deze kan geen verbinding met de server maken. Hierdoor is het onmogelijk om spraakberichten te versturen. Vermoedelijk zal het lek worden hersteld in een software update voor de Apple Watch.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer