Appleweetjes

Apple stopt ontwikkeling van Augmented Reality bril

Volgens DigiTimes is Apple gestopt met de ontwikkeling van de Augmented Reality bril. Het nieuws is best verassend aangezien Apple nog steeds hard werkt aan Augmented Reality. Zo is er in iOS 13 veel code te vinden met betrekking tot een Augmented Reality bril.

Echter DigiTimes heeft in het verleden al meerdere malen correcte geruchten verspreid. Volgens DigiTimes is het project team in mei gestopt met hun activiteiten. De medewerkers zijn overgeplaatst naar andere projecten. De reden van deze stopzetting is dat Apple nog teveel problemen ondervindt bij de ontwikkeling van deze AR bril. Zo zou Apple nog steeds niet tevreden zijn met het gewicht. Voor een ideale verbinding is trouwens een 5G netwerk nodig en deze zijn nog zeer schaars aanwezig. Daarnaast zijn de bestaande applicaties voor AR en VR nog wat teleurstellend. Kortom Apple vond het product nog niet volwassen genoeg.

Augmented Reality (AR) is een techniek waar Apple al een tijdje de nodige aandacht aan besteedt. Bij AR wordt er informatie over de werkelijkheid heen gelegd. Je ziet dus de werkelijke wereld om je heen met daarbij extra informatie. Apple heeft er zelfs een hele pagina aan besteedt.

Tim Cook noemde AR een kerntechnologie die even fundamenteel kan zijn als de smartphone zelf. De iPhone heeft dankzij zijn camera’s al enkele AR-functies en ontwikkelaars kunnen eenvoudig aan de slag gaan met ARKit.

Volgende diverse geruchten zou Apple een AR-bril in 2020 op de markt brengen. Maar volgens DigiTimes is het project nu geschrapt. Het kan best zijn dat op een later tijdsstip Apple opnieuw een nieuwe poging doet voor de ontwikkeling van een degelijke AR bril.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer