Appleweetjes

De iPhone notch verdwijnt binnenkort

Volgens analist Ming-Chi Kuo zou tenminste één van de iPhones in 2020 een kleinere notch gaan krijgen. Dit zou Apple kunnen realiseren door een kleinere cameralens te gebruiken en de bezel verder te verfijnen. Maar volgens andere analisten zou Apple nog een stapje verder gaan.

Zo vermoedt een analist bij Credit Suisse dat Apple plannen heeft om in 2020 één iPhone te lanceren waarbij er helemaal geen notch meer is. Apple zou bij deze iPhone een camera onder het scherm verwerken. Voor het ontgrendelen zou Apple opnieuw gebruik maken van een vingerafdrukscanner. Deze zou wel onder het volledige scherm verwerkt worden. Hierdoor kan je eender waar op het scherm de iPhone ontgrendelen met je vinger.

De analist vermoedt dat Apple in 2021 de transitie compleet gaat maken en de drie nieuwe iPhones lanceert zonder notch.

Apple werkt hoogstwaarschijnlijk aan een eigen vingerafdruk technologie om deze over gans het scherm werkend te krijgen.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer