Appleweetjes

Instapmodel MacBook Pro heeft indrukwekkende snelheidsboost

Apple heeft deze week een nieuwe 13 inch MacBook Pro gelanceerd. Bij deze lancering wijzigde Apple meteen hun Mac line-up. Zo is het bedrijf gestopt met de ontwikkeling van de 12 inch MacBook en ook de MacBook Air zonder Retina scherm is uit het assortiment gehaald.

De nieuwe 13 inch MacBook Pro is nu voorzien van de nieuwste quad-core processor van de 8e generatie en is volgens Apple twee keer zo krachtig. Daarnaast is deze MacBook Pro nu ook uitgerust met de Touch Bar. De prijs is hetzelfde gebleven als voorheen namelijk 1499 euro.

Het instapmodel is voorzien van een Intel Core i5-8257U processor. Deze processor is een aangepaste variant van de Core i5-8250U en is speciaal ontworpen voor Apple. De processor is een onmisbaar onderdeel in de MacBook. In feite is de processor het hart van de computer. Daarnaast bepaalt hij grotendeels hoe de prestaties van je computer zullen zijn. Tegenwoordig zitten er meerdere processorkernen in een processor. Dankzij meerdere kernen kan de processor meerdere taken tegelijk verwerken.

Ondertussen komen de eerste benchmarks van het nieuwe toestel binnen. Daaruit blijkt dat het toestel indrukwekkende cijfers kan weerleggen. Uit de single-core test blijkt dat de MacBook Pro 6,8 procent beter scoort. Maar in de multi-core test is het toestel maar liefst 83,4 procent sneller vergeleken met het instapmodel van de 13 inch MacBook Pro uit 2017.

In de praktijk is deze snelheidsverbetering uiteraard afhankelijk van de gebruikte applicaties. Maar de benchmarks zijn zeker en vast een goede indicatie van wat het toestel belooft.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer