Appleweetjes

Verwacht dit jaar nog een nieuwe Apple TV

Over de Apple TV hoor je in feite niet zoveel geruchten. De laatste Apple TV bracht Apple in 2017 uit. Het toestel ondersteunt zowel 4K als High Dynamic Range (HDR) voor ongelooflijk scherp en helder beeld, echtere kleuren en veel meer detail in zowel donkere als lichte scènes. Maar binnenkort krijgt de Apple TV naast de focus op films en series ook nog een heleboel games erbij.

Apple TV faalde als spelcomputer

Apple probeerde het al eerder maar tot op heden is de Apple TV als spelcomputer gefaald. Nog steeds laten veel game ontwikkelaars het tvOS platform links liggen. Er zijn bijzonder goede games te vinden voor de iPhone en iPad en toegegeven er zijn er enkele voor de Apple TV. Maar jammer genoeg veel te weinig.

Dat Apple opnieuw een nieuwe poging gaat proberen mag duidelijk zijn. Op de WWDC 2019 liet Apple al een voorproefje van tvOS 13 zien.

Apple TV de mediabox voor films en series

Zo krijgt de Apple TV nu de mogelijkheid voor meerdere accounts. Je kan hierdoor eenvoudiger wisselen tussen personen in je gezin. Iedereen krijgt zijn eigen beginscherm met de eigen apps en toegang tot de eigen muziekcollectie. Ook het beginscherm is onder handen genomen. Zo is er meer ruimte zodat video’s al een preview kunnen tonen vooraleer de TV app geopend wordt. Want vergis je niet Apple start binnenkort met zijn eigen videodienst en die service zal prominent aanwezig zijn op de Apple TV.

Nieuwe poging als spelcomputer dankzij Apple Arcade

Maar het belangrijkste is eigenlijk de komst van Apple Arcade. Dankzij Apple Arcade komen er meer games beschikbaar voor de Apple TV. Dat Apple het deze keer serieuzer gaat aanpakken kan je merken aan het feit dat ze ondersteuning inbouwen voor diverse game controllers. Zo kan je binnenkort met tvOS 13 de Xbox One S Controller en PlayStation Dualshock Controller gewoon koppelen met de Apple TV.

Apple investeert in games

Apple Arcade is een nieuwe dienst die in het najaar van start gaat. Voor een vast bedrag per maand krijg je toegang tot diverse games. Games die verschijnen op Apple Arcade hebben geen advertenties en geen in app-aankopen. Ze zijn beschikbaar op de iPhone, iPad, Apple TV en zelfs op de Mac.

Om ervoor te zorgen dat er zo’n breed mogelijk aanbod met kwalitatief goede games beschikbaar gaat zijn investeert Apple mee in de ontwikkeling van games voor Apple Arcade. Volgens de Financial Times heeft Apple al meer dan 500 miljoen dollars geïnvesteerd aan meer dan 100 games. 

Dankzij deze zogenaamde voorschotten hoeven ontwikkelaars zich voorlopig geen zorgen te maken wanneer hun titel niet goed wordt onthaald op het nieuwe Apple Arcade platform. Er wordt aangenomen dat game ontwikkelaars inkomsten ontvangen op basis van de tijd die gebruikers spenderen aan het spelen van hun games.

Krachtigere Apple TV

We kunnen er dus zeker van zijn dat dankzij Apple Arcade er plots meer games voor de Apple TV beschikbaar zullen zijn. Maar voor een perfecte game ervaring moet de hardware van de Apple TV vernieuwd worden. Je wilt immers niet dat de spelletjes wat beginnen te haperen. De huidige Apple TV 4K is uitgerust met een A10x processor. Daarnaast heeft Apple ook nog de Apple TV HD in zijn assortiment. Deze maakt gebruikt van de A8 processor. Hoewel deze processoren behoorlijk krachtig zijn zullen ze wel wat problemen hebben met het draaien van de nieuwste games.

Als we kijken naar onderstaande tabel dan kunnen we opmerken dat het in feite tijd wordt dat de Apple TV een update krijgt.

DatumModel
Januari 2007Apple TV (1ste generatie)
September 2010Apple TV (2de generatie)
Maart 2012Apple TV (3de generatie)
Oktober 2015Apple TV HD
September 2017Apple TV 4K

Sommige games zullen veel vlotter werken op een recente iPhone en iPad dan op de huidige Apple TV’s. Het spreekt dus voor zich dat wanneer Apple wenst te scoren met Apple Arcade er een nieuwe Apple TV met verbeterde hardware gaat komen.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer