Appleweetjes

Nieuwe MacBook Air voorzien van tragere SSD

Apple lanceerde vorige week een vernieuwde MacBook Air. Zo heeft het scherm van de MacBook Air ondersteuning gekregen voor True Tone, waarbij de kleurtemperatuur van het display automatisch wordt aangepast. Daarnaast is de prijs verlaagd naar 1249 euro.

Maar om deze prijsverlaging te verantwoorden heeft Apple een tragere SSD schijf ingebouwd. Consomac voerde enkele benchmarks uit op de SSD van de nieuwe MacBook Air. Zo verkregen ze bij de MacBook Air met een SSD van 256 GB een leessnelheid van 1,3 GB per seconde en een schrijfsnelheid van 1 GB per seconde. Het gelijkwaardige model van 2018 heeft een iets tragere schrijfsnelheid van 0,92 GB per seconde maar wel een fors hogere leessnelheid van maar liefst 2 GB per seconde. Dat betekent dus dat het nieuwe model ongeveer 35 procent trager is met de leessnelheden.

De resultaten bij een SSD van 128GB blijven nagenoeg gelijk. Hiervan is de leessnelheid 1,3 GB per seconde en een schrijfsnelheid van 0,5 GB per seconde. Dergelijke resultaten waren ook op te merken met het 2018 model.

MacBook Air SSD benchmark 2019

Toch blijven het bijzonder mooie resultaten en de meeste gebruikers zullen deze verlaging in prestaties zelfs niet opmerken. Apple heeft hiermee een juiste beslissing genomen om op deze manier de prijs van de MacBook Air te kunnen verlagen. Ben je toch wat gevoelig voor prestaties, kies dan voor het 256 GB model. Hiervan zijn de prestaties gevoelig beter dan het 128GB model.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer