Appleweetjes

Nieuwe geruchten bevestigen dat iPhone in 2020 een 5nm processor krijgt

Er zijn al diverse geruchten verschenen dat de iPhone in 2020 een 5nm processor zal krijgen. Hoe kleiner het productieproces hoe meer transistors er op het oppervlakte passen. Hierdoor kunnen de prestaties omhoog en daar is zelfs minder stroom voor nodig.

Apple ontwerpt zijn eigen processoren maar het is Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. (TSMC) die ze maakt. Die samenwerking werpt zijn vruchten af. De iPhone en iPad winnen telkens elke benchmark wanneer het op pure rekenkracht aankomt. De concurrentie heeft momenteel grote moeite om het niveau van Apple te halen. Er wordt zelfs verwacht dat Apple vroeg of laat hun Mac computers gaat voorzien van eigen processoren.

Momenteel produceert TSMC de processoren van Apple onder een 7nm productieproces maar het bedrijf maakt goede vooruitgang om deze nog te verkleinen. Volgens een rapport van ITHome heeft TSMC al enkele proefproducties van chips op een 5nm productieproces met succes voltooid. Tegen 2020 zal het productieproces op punt staan om het in grote getale te produceren.

Maar nu heeft TSMC op een bijeenkomst van beleggers laten weten dat ze wat wat agressiever zijn geworden met de ontwikkeling van de 5nm processor. Men zit volledig op schema om in de eerste helft van 2020 de productie hiervan fors te verhogen. TSMC verwacht dat door de 5G technologie er meer vraag zal zijn naar 7nm en zelfs 5nm processoren.

De Apple A13 processor die dit jaar gaat verschijnen in de nieuwe iPhones zal nog geproduceerd zijn op een 7nm proces. Maar net zoals TSMC aangaf wordt er verwacht dat Apple in 2020 een iPhone met 5G technologie zal uitbrengen.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer