Appleweetjes

Ook Canada komt in aanmerking voor de Apple Card

De Apple Card moet nog eerst in Amerika worden uitgebracht. Maar Apple onderneemt nu al het nodige om deze in de toekomst naar andere landen te brengen. Zo wisten we eerder al te melden dat Apple de merknaam ‘Apple Card’ samen met de weergave ‘  Card’ vastgelegd heeft voor de 28 landen van de Europese Unie en voor Hong Kong.

Maar nu blijkt dat Apple hetzelfde heeft gedaan bij het Canadian Intellectual Property Office (CIPO). Naast de merknaam ‘Apple Card’ heeft Apple ook ‘Apple Cash’ laten registreren.

Apple Cash is een betaaldienst dat werkt in iMessage. Hiermee kan je eenvoudig betalingen realiseren tussen je contactpersonen. Het geld dat je ontvangt komt in je wallet, een soort van virtuele bankkaart. Het geld kan je nadien gebruiken bij ondersteunende diensten zoals apps, online winkels,… Je kan het zelfs doorsturen naar andere contactpersonen of gewoon op je bankrekening laten storten.

Het lijkt erop dat Apple echt plannen heeft om Apple Card in de toekomst in meerdere landen uit te brengen.

De goedkeuring van een merknaam duurt over het algemeen bij de CIPO zo’n 10 maanden. Dat betekent dus dat Apple Card ten vroegste in de lente of zomer van 2020 in Canada van start zou kunnen gaan.

Wanneer Apple iOS 12.4 lanceert zal dit meteen ook de start van de Apple Card betekenen. Voorlopig zal de kaart enkel beschikbaar zijn in Amerika. Apple werkt voor de Apple Card samen met Goldman Sachs. De CEO van Goldman Sachs heeft wel al eens laten weten dat het de bedoeling is om Apple Card verder uit te breiden naar andere landen dan enkel de Verenigde Staten van Amerika.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer