Appleweetjes

Apple Watch krijgt in 2020 een micro LED scherm

Volgens nieuwe geruchten zou de Apple Watch in 2020 voorzien worden van een micro LED scherm. Momenteel gebruikt de Apple Watch nog een OLED scherm afkomstig van LG Display.

Maar Apple zou samenwerken met Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) om micro LED displays voor de Apple Watch te ontwerpen. De productie hiervan kan zelfs dit jaar nog gestart worden.

Micro LED displays hebben net zoals OLED displays geen backlight nodig. De pixels generen hun eigen licht. Hierdoor hebben ze een perfecte zwartwaarde, een uitmuntend contrast en een zeer grote kijkhoek. Tot slot hebben micro LED displays geen last van inbranden zoals bij OLED. Een ander groot probleem van OLED schermen is een geleidelijke vermindering van de helderheid na verloopt van tijd. Kortom micro LED heeft veel meer voordelen dan OLED.

Dankzij micro LED kunnen de schermen van de Apple Watch een stuk dunner worden en zijn ze bovendien nog eens veel zuiniger wat resulteert in een langere batterijduur.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer