Appleweetjes

iPhones krijgen een ProMotion Display

Apple zou overwegen om een schermtechniek dat eerst bij de iPad werd gebruikt nu te gaan integreren in de iPhone. Eerder deden ze dat al met True Tone. Die schermtechniek waarbij de kleur zich aanpast aan het omgevingslicht kende zijn introductie bij de iPad en wordt nu volop gebruikt bij de iPhone. Nu zou Apple overwegen om ProMotion in de displays van de iPhones te gaan integreren.

ProMotion wordt al volop gebruikt bij de iPad Pro. Dankzij deze schermtechniek ligt de verversing van het beeld een stuk hoger. Het scherm zal afhankelijk van de inhoud kunnen schakelen tussen een verversingssnelheid van 60 of 120 Hz. Hoe hoger deze verversing hoe vloeiender het beeld overkomt.

Volgens de nieuwste geruchten van Ice universe, een gewaardeerde geruchtenlekker is Apple in gesprek met Samsung en LG om deze techniek in de iPhones van 2020 te gaan integreren. We moeten dus nog even wachten op een ProMotion display. Momenteel gebruikt Apple ProMotion al bij de iPad Pro maar deze maken nog steeds gebruik van LCD displays. Bij de iPhones moet deze techniek geïntegreerd gaan worden in OLED displays.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer