Appleweetjes

Apple legt laatste hand aan overname Intel modemdivisie

We weten dat Apple al een tijdje in gesprek is met Intel voor de overname van hun modemdivisie. Maar volgens nieuwe geruchten zijn deze gesprekken al vergevorderd en staat Apple op het punt om de deal af te ronden. De deal zou Apple zelfs 1 miljard dollar kosten maar daarvoor krijgt het bedrijf wel het personeel en de vergaarde patenten in handen.

Met een dergelijke overname zou Apple een grote stap vooruit kunnen nemen in de ontwikkeling van hun eigen modemchips. De expertise van het personeel van Intel en hun patenten kan Apple goed gebruiken. Apple wenst op die manier minder afhankelijk te zijn van Qualcomm door een compleet eigen modemchip te ontwikkelen.

Ondertussen zijn er al tal van Intel managers aangenomen door Apple. Enkele maanden is ook Stefan Wolff begonnen bij Apple. Hij leidde voordien het modem-team van Intel. Ook Umashankar Thyagarajan besliste om bij Apple te werken. Hij werkte bijna 7 jaar bij Intel en had een belangrijke rol bij de ontwikkeling van Intel’s 5G modem.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer