Appleweetjes

Apple’s AR bril werkt met gezichtsuitdrukkingen

Apple diende in maart een nieuw patent in voor hun AR bril. Het patent beschrijft de mogelijkheid hoe de AR bril de echte wereld kan presenteren aan de gebruiker. Dit zou gerealiseerd worden met diverse camera’s die naar buiten zijn gericht. Hiermee kan een virtuele versie van de werkelijke wereld aan de gebruiker worden gepresenteerd.

Maar wat vooral vernieuwend is, is het feit dat de AR bril ook voorzien is van meerdere sensoren. Zo kan er gekeken worden naar de positie van je ogen, de bewegingen van je hoofd en eventueel diverse gezichtsexpressies. Deze informatie kan zelfs gebruikt worden voor de bediening van de AR bril.

De vraag is echter of we de AR bril ooit wel zullen zien. Eerder deze maand kwam het nieuws dat Apple volledig is gestopt met de ontwikkeling van de AR bril. De technologie zou er nog niet klaar voor zijn om een goede AR bril op de markt te brengen.

Patent_AR Bril_1
Patent_AR Bril_2
Patent_AR Bril_3

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer