Appleweetjes

Drie nieuwe iPhones met nieuwe Taptic Engine

Dit jaar zal Apple opnieuw drie nieuwe iPhone modellen lanceren. De nieuwe iPhones zullen voorzien zijn van een A13 processor en een nieuwe Taptic Engine trilmotor. Intern staan deze modellen bij Apple bekend onder de codenaam Cebu, model T8030.

Nog steeds een Lightning poort aanwezig

Voor degene die hadden gehoopt dat Apple de Lightning poort vaarwel zou zeggen en gebruik gaat maken van USB-C moeten we teleurstellen. Alle drie nieuwe iPhones zullen nog steeds een Lightning aansluiting hebben. De iPad Pro is hierop nog steeds een uitzondering want deze is wel voorzien van een USB-C aansluiting.

De iPhone die de iPhone XS gaat vervangen staat bekend onder de naam D42 (iPhone 12,3). Degene die de iPhone XS Max gaat vervangen onder de naam D43 (iPhone 12,5). N104 (iPhone 12,1) is de naamgeving voor de iPhone die de iPhone XR zal vervangen.

De iPhones D42 en D43 zijn voorzien van een 3x OLED Retina beeldscherm. De N104 iPhone krijgt nog steeds een 2x Liquid Retina beeldscherm (LCD). Alle nieuwe iPhones hebben exact dezelfde schermresoluties als hun voorgangers.

Nieuw type Taptic Engine

De nieuwe iPhones zijn wel voorzien van een nieuw type Taptic Engine. Deze staat bij Apple beter bekend onder de codenaam ‘leap haptics’. Het is nog niet geweten welke nieuwe functies de trilmotor aan boord heeft.

De trilmotor zorgt voor een voelbare feedback en kan diverse soorten trillingen geven. Apple zou met deze nieuwe Taptic Engine de Haptic Touch kunnen verbeteren. Want de nieuwe iPhones zijn niet voorzien van 3D Touch. Haptic Touch vervangt in feite de 3D Touch. In plaats van een stevige druk moet je gewoon iets langer drukken en voel je een lichte trilling. Het simuleert in feite het drukgevoelige scherm. Door het effect met een verbeterde Taptic Engine zou je in principe 3D Touch niet gaan missen.

3 Camera’s aan de achterkant

De beelden die je al eerder hebt gezien van een vierkante uitvoering van het camerasysteem op de achterkant mag je voor waarheid aannemen. Eén van die drie camera’s is voorzien van een super groothoeklens. Dankzij die camera kan Apple een nieuwe functie lanceren genoemd Smart Frame. Deze camera neemt extra informatie op van het beeld rondom je foto zodat je later de foto kan aanpassen en beter kan bijsnijden dan nu het geval is.

Ook de camera aan de voorzijde krijgt een degelijke upgrade. Zo is deze nu in staat om slow motions video’s te maken met opnames van 120 frames per seconde.

De algemene verwachting is dat Apple in september deze nieuwe drie iPhones gaat aankondigen.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer