Appleweetjes

Nieuwe 16 inch MacBook Pro verschijnt samen met andere nieuwe MacBooks

Apple geeft de laatste tijd veel aandacht aan de Mac en dat is alleen maar goed nieuws. Volgens recente geruchten zal Apple de nieuwe 16 inch MacBook Pro lanceren in oktober. Eerder hoorde we al een dergelijke lancering. Maar nieuw is het feit dat Apple ook nog een nieuwe MacBook Air en een nieuwe 13 inch MacBook Pro versie in de pijplijn heeft zitten.

De nieuwe 16 inch MacBook Pro is voorzien van een compleet nieuw design. Het scherm heeft een resolutie van 3072 x 1092 en is afkomstig van LG. Deze Mac zal binnenkort geproduceerd worden door Foxconn en Quanta.

Naast deze gloednieuwe Mac heeft Apple ook nog plannen om de 13 inch MacBook Pro en MacBook Air ook in oktober te vernieuwen. Op zich is dit wel gek want Apple heeft deze toestellen op 9 juli net nog een update gegeven. Vermoedelijk zal Apple deze gewoon voorzien van wat betere specificaties.

Maar de vernieuwing kan ook een andere reden hebben. Apple zou namelijk gestopt zijn met het ontwikkelen van het vlindertoetsenbord en terug gebruik gaan maken van het schaarmechanisme voor het toetsenbord. Het vlindertoetsenbord heeft de Mac de laatste tijd een heel slecht imago gegeven. Als Apple het imago van de Mac wenst te verbeteren moet het dringend iets aan de toetsenborden gaan doen.

Eerder wist de bekende analist Ming-Chi Kuo al te melden dat we dit jaar nog een nieuwe MacBook Air kunnen verwachten met een verbeterd schaarmechanisme toetsenbord. Maar wie weet heeft Apple nog plannen om dit jaar nog de 13 inch MacBook Pro te voorzien van het nieuw toetsenbord.

De grote vraag blijft wat er gaat gebeuren met de 15 inch MacBook Pro. Meestal geeft Apple een update aan zowel de 13 als de 15 inch versie. Maar dit gaat blijkbaar niet gebeuren. Gaat de nieuwe 16 inch MacBook Pro de 15 inch versie vervangen?

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer