Appleweetjes

Apple rijdt volgende week Duitsland rond voor betere kaarten

Vanaf volgende week is de kans groot dat je enkele wagens van Apple in Duitse steden gaat aantreffen. Apple’s voertuigen zullen daar overal gaan rondrijden om de kaarten van Apple gedetailleerder te maken.

Apple kondigde vorig jaar aan om compleet opnieuw te beginnen met Apple Kaarten. De fabrikant maakt nu nieuwe kaarten uitsluitend op basis van zijn eigen data. Momenteel maakt Apple gebruik van diverse bronnen, waaronder TomTom, OpenStreetMap en nog andere aanbieders.

Dat moest voor Apple veranderen indien ze Apple Kaarten naar een hoger niveau wilden brengen. Meer details en correcte gegevens was de doelstelling voor Apple. Daarom gingen er diverse voertuigen uitgerust met geavanceerd apparatuur zoals de LiDAR de straat op.

Eigenlijk rijden dergelijke voertuigen van Apple al rond sinds begin 2015. Ook Europa wordt niet vergeten. Zo bezocht Apple al landen zoals Ierland, Spanje, Het Verenigd Koninkrijk, Italië, San Marino, Malta & Portugal. Vanaf volgende week is Duitsland aan de beurt. Tot en met september kan je daar enkele wagens van Apple aantreffen.

Uiteraard verzamelt Apple al de nodige beeldinformatie voor hun nieuwe functie Look Around dat aanwezig is in iOS 13. Met die functie heb je de mogelijkheid om straatbeelden te bekijken. Het werkt bijna hetzelfde als Google Streetview. De verwerking van dergelijk beeldmateriaal kan wel enkele maanden in beslag nemen. Deze zullen dus nog niet meteen beschikbaar zijn.

Maar Apple komt al redelijk dicht bij de Belgische en Nederlandse grens. Voorlopig is er nog niet bekend wanneer ons landje de auto’s van Apple mag verwachten.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer