Appleweetjes

16 inch MacBook Pro krijgt vernieuwd toetsenbord de rest volgt in 2020

De bekende analist Ming-Chi Kuo heeft vandaag in een notitie aan investeerders laten weten dat Apple plannen heeft om een vernieuwd toetsenbord te introduceren bij de nieuwe 16 inch MacBook Pro.

Het vernieuwd toetsenbord maakt opnieuw gebruik van het schaarmechanisme. Dit mechanisme heeft zijn diensten al jaren bewezen en werd gebruikt voor het vlindertoetsenbord zijn intrede nam. Apple zou de levensduur van het schaarmechanisme hebben verbetert. Daarnaast hebben ze een manier gevonden om de ruimte om de toesten in te drukken opnieuw meer ruimte te geven. Apple zou hiervoor werken met een glasvezel dat zorgt voor extra stevigheid.

Principe-toetsenborden

De analist verwacht ook dat Apple al de andere MacBooks in 2020 zal voorzien van dit nieuw type toetsenbord. Ming-Chi Ku stelt dus zijn eerdere verwachting bij. Hij zei eerder dat de MacBook Air de eerste Mac ging zijn met het nieuwe toetsenbord.

Sinds de introductie van de 12 inch MacBook in 2015 maakt Apple gebruik van een nieuw type toetsenbord dat is gebruik maakt van een vlindermechanisme in plaats van een schaarmechanisme.

Maar niet iedereen is tevreden over dit type van toetsenbord. Een veelgehoorde klacht is dat soms de toetsen vastzitten, niet reageren of zelfs dubbel registeren nadat ze zijn aangeslagen. Meestal is vuil of stof dat onder de toetsen is terecht gekomen de boosdoener. Eerder zegde Apple al ‘Sorry‘ voor de diverse problemen die hierdoor zijn ontstaan.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer