Appleweetjes

Apple verdeler Switch in slechte papieren

Het gaat niet zo goed met de Apple verdeler Switch. Switch is de grootste Apple Premium Reseller van België en beschikt over 28 winkels verspreid over heel ons land.

In 2016 bereikte Switch nog een akkoord voor de overname Easy M, een Apple verdeler die voornamelijk actief was in Brussel en Wallonië. Het bedrijf kreeg hierdoor negen extra winkels in Vlaanderen, vier extra winkels in Brussel en nog eens negen extra winkels in Wallonië. Switch werd hierdoor de grootste Apple verdeler in België.

Maar nu blijkt dat het niet meer zo goed gaat met de Apple verdeler. Via enkele werknemers kregen we te horen dat het moederbedrijf een gerechtelijke reorganisatie heeft aangevraagd. Met deze aanvraag kan het bedrijf tijdelijk van een bescherming genieten tegenover de schuldeisers. Op die manier kan het bedrijf naar nieuwe mogelijkheden zoeken om tot een oplossing te komen. Een faillissement hoeft dit helemaal nog niet te betekenen. Maar dat de situatie ernstig is mag wel duidelijk zijn.

Het feit is wel dat de schuldenberg van Switch al is opgelopen van 10 miljoen euro in 2016 naar 31 miljoen euro amper één jaar later. Voor de werknemers verandert er momenteel nog niets. Alle winkels blijven open en hun loon wordt op tijd uitbetaald. Als klant hoef je je voorlopig ook nog geen zorgen te maken.

Met de tweede grootste Apple Premium Reseller in België gaat het overigens wel heel goed. Online Grafics, beter bekend bij het grote publiek met hun Lab 9 stores nam 2 weken geleden het bedrijf Xpert-IT over. Xpert-IT is opgericht in 2012 en is een bedrijf dat zoekt naar IT-oplossingen en IT-dienstverlening op maat voor zelfstandigen en kmo’s die kiezen voor Apple. Door deze overname krijgt Online Grafics toegang tot de uitgebreide expertise van Xpert-IT in B2B en zet het een belangrijke stap voor zijn verdere groei.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer