Appleweetjes

Lancering Samsung Galaxy Fold zal in september zijn

Hij komt er dan toch nog aan. Samsung laat via hun website weten dat de Samsung Galaxy Fold beschikbaar gaat zijn vanaf september. Meer details over de lancering zullen later volgen.

Volgens de fabrikant zijn er voldoende aanpassingen gerealiseerd om problemen zoals eerder te voorkomen. Zo is het nu bovenste beschermlaag tot voorbij de randen van het scherm doorgetrokken. Hierdoor is het meteen duidelijk dat dit een integraal onderdeel is van het scherm zodat deze beschermlaag niet onbedoeld verwijdert zal worden. Daarnaast zijn er extra verstevigen ontworpen om het scherm tegen stofdeeltjes en vuil te beschermen. Ook het scharniermechanisme is versterkt.

Oorspronkelijk ging het toestel op 26 april op de Amerikaanse markt verschijnen. Een week later zou deze in de Belgische en Nederlandse winkelrekken verschijnen voor de prijs van maar liefst 2020 euro. Maar al snel bleek dat er met het toestel nog vele problemen waren.

Zo merkte enkele reviewers al snel op dat het scherm bijzonder fragiel was. Een deel van deze schermproblemen werd mogelijk veroorzaakt door krachten die op het scharniermechanisme komen te staan wanneer het toestel wordt open- en dichtgeklapt. Sommige reviewers verwijderde ook nog de folie op het scherm omdat ze vermoedde dat dit een soort van beschermfolie was. Echter het verwijderen van deze folie resulteerde meteen in een schermdefect. Verder was het toestel bijzonder vatbaar voor stof en andere deeltjes die zich snel onder deze folie gingen bevestigen.

Voor Samsung zat er niets anders op dat de lancering uit te stellen. De topman van Samsung Dong-Jin koh nam alle schuld op zich en schaamt zich voor de geplande lancering. Hij gaf toe dat hij ongeduldig was om de Galaxy Fold op de markt te brengen zelfs al was deze nog niet voldoende ontwikkeld.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer