Appleweetjes

Pleegde Steve Jobs hijgtelefoons naar CEO Spotify

Een nieuw boek ‘Spotify Untold’ geeft wat meer informatie over hoe deze muziek streamingdienst is ontstaan. In het boek worden bovendien enkele leuke weetjes verteld. Zo zal het je niet verbazen dat Apple helemaal niet zo blij was toen de streamingdienst in 2010 naar de Amerikaanse markt wou komen. Apple deed zijn best om de dienst op diverse manieren te blokkeren.

Spotify is sinds juli 2011 beschikbaar in Amerika. In principe had Spotify plannen om het jaar daarvoor al te starten in Amerika maar die plannen mislukte. Dat kwam vooral omdat de platenmaatschappijen zeer grote minimumgaranties vereisten. Spotify kon toen het financiële risico niet nemen en moest noodgedwongen de lancering een jaar uitstellen. Volgens enkele geruchten bleken de grote platenmaatschappijen enorm loyaal te zijn geweest ten opzichte van Apple. Apple had in die tijd met hun iTunes Music Store ongeveer 80 procent van de markt voor digitale muziek in handen.

Door de vele tegenslagen en de stress die hierbij hoort is de CEO van Spotify, Daniel EK dan ook overtuigd dat Steve Jobs hem geregeld belde met hijgtelefoons. De telefoontjes waren duidelijk als een soort van intimidatie bedoelt. Jonas Leijonhufvud en Sven Carlsson, de auteurs van het boek ‘Spotify Untold’ kregen dit weetje te horen door met diverse leidinggevenden als investeerders van Spotify te praten. Het feit kan uiteraard niet geverifieerd worden maar de auteurs vinden hun bron voldoende betrouwbaar om dit te vermelden in hun boek.

De CEO van Spotify wenst voorlopig niet reageren op het feit. Dat heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat Spotify een klacht over Apple bij de Europese Commissie heeft ingediend.

Voorlopig is het boek ‘Spotify Untold’ enkel in het Zweeds verkrijgbaar.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer