Appleweetjes

Zoek je muzieknummer aan de hand van de songtekst

Je hebt het vast al wel eens meegemaakt dat je een liedje kan meezingen maar totaal niet weet hoe het nummer noemt of wie de artiest is. Gelukkig heeft Apple Music daar een oplossing voor. Je kan namelijk muzieknummers opzoeken door middel van de songtekst.

Nieuw is deze functie niet. Nederlanders kunnen er al een tijdje van genieten. Maar nu is België aan de beurt. Het zoeken op songteksten is eenvoudig. De taal van de songtekst maakt zelfs niet uit. Je opent gewoon Apple Music en je tikt onderaan op ‘Zoeken’. Daarna vul je een deel van de songtekst in. In de zoekresultaten merk je door de vermelding ‘Songtekst’ dat het nummer is gevonden aan de hand van de songtekst.

Met de komst van iOS 13 heeft Apple nog meer in petto voor de songteksten. Deze zullen dan synchroon verschijnen met de muziek. Je krijgt dus een echte karaoke functie hierdoor.

Apple werkt grotendeels zelf aan de songteksten. Er zijn diverse medewerkers die deze songteksten invoeren. Op die manier moet Apple geen gebruik maken van externe diensten.

Apple Music - Zoeken Songteksten

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer