Appleweetjes

Apple bevestigt dat ze de meerderheid van Intel modemdivisie overnemen

Eerder deze week wisten we nog te melden dat de gesprekken tussen Apple en Intel al vergevorderd waren en dat er elk moment een akkoord kon afgesloten worden.

Dat is nu blijkbaar gebeurd. Apple heeft in een persbericht laten weten dat ze de meerderheid van Intel modemdivisie hebben overgenomen.

Met deze overname maakt Apple een grote stap vooruit in de ontwikkeling van hun eigen modemchips. De expertise van het personeel van Intel en hun patenten kan Apple goed gebruiken. Apple wenst op die manier minder afhankelijk te zijn van Qualcomm door een compleet eigen modemchip te ontwikkelen.

Apple heeft voor deze overname maar liefst 1 miljard dollar betaald. Maar daar staat tegenover dat Apple plots zo’n 17.000 draadloze patenten in handen heeft. Ook zullen ongeveer 2200 Intel werknemers de overstap maken naar Apple.

Intel behoudt de mogelijkheid om verder te werken aan de ontwikkeling van modems voor niet-smartphones, zoals een computer, internet of things toestellen of autonome voertuigen.

Door deze overname wordt er over het algemeen verwacht dat Apple sneller klaar zal zijn met de ontwikkeling van hun eigen modemchip. Zo verwacht Reuters dat Apple een eigen 5G modem zal uitbrengen in 2021.

Apple heeft vervolgens voldoende tijd om deze 5G modem te testen zodat deze overal en met elk netwerk uitstekend werkt. De deal met Qualcomm voor het gebruik van hun modems is eigenlijk nog maar net getekend voor 6 jaar.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer