Appleweetjes

Alle 2020 iPhone modellen krijgen nieuw ontwerp en 5G

Doordat Apple de modemdivisie van Intel heeft overgenomen stellen veel analisten hun voorspellingen bij. Zo zei de bekende analist Ming-Chi Kuo eerder dat Apple in 2020 nog één iPhone met 4G/LTE zal lanceren. Maar daar denkt hij nu toch anders over.

Kuo gelooft nu dat Apple in 2020 alle nieuwe iPhones zal voorzien van 5G technologie. Dankzij de overname van Intel’s modemdivisie heeft Apple meer middelen om ondersteuning voor 5G in de iPhone modellen in te bouwen. Daarnaast is het belangrijk voor Apple om deze technologie in te bouwen aangezien het belangrijk is om competitief te blijven met goedkopere Android toestellen.

De iPhone modellen zullen 5G zowel op lage frequenties onder 6GHz ondersteunen als de mmWave frequenties. Het voordeel van 5G op sub 6Ghz is dat deze een uitstekende dekking hebben. Echter het voordeel van 5G op het gebied van snelheid en bandbreedte zal niet zo spectaculair zijn. Bij het gebruik van mmWave of millimetergolf frequenties heeft het signaal maar een bereik van slechts een paar honderd meter. Maar dankzij de hogere frequentie kan dan weer een veel hogere snelheid behaalt worden.

Apple zou voor de Chinese markt werken aan een iPhone model dat enkel de lage 5G frequenties gaat ondersteunen. Op die manier kan Apple de iPhone daar aan een lagere prijs aanbieden.

De iPhones van 2020 zullen een nieuw ontwerp krijgen. Apple zal drie nieuwe modellen lanceren met een schermgrootte van 5,4 inch, 6,1 inch en 6,7 inch. Deze drie modellen zullen zijn voorzien van een OLED scherm.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer