Appleweetjes

iPhone krijgt in 2020 geavanceerde 3D camera

Apple gaat dit jaar met de nieuwe iPhone modellen hard inzetten op de verbeterde camera’s. Het zal dan ook één van de belangrijkste verkoopargumenten worden. Maar voor volgend jaar heeft Apple plannen om de iPhone te voorzien van een geavanceerde 3D camera aan de achterkant.

Het gerucht hadden we al eerder gehoord maar nu beweert ook analist Ming-Chi Kuo dat Apple in 2020 twee van de drie nieuwe iPhone modellen zal voorzien van een Time-of-Flight camera. Met een dergelijk camerasysteem wordt het beeld naast de lengte en breedte ook in de diepte vastgelegd. Dat wordt gerealiseerd doordat de camera de tijd meet die nodig is voor een laserstraal of LED om te weerkaatsten tegen een object. Op die manier kan er een perfect 3D beeld van de omgeving worden gecreëerd. Dit zou een serieuze verbetering zijn voor augmented reality toepassingen.

Naast deze voorspelling wist de analist nog te melden dat de iPhones in 2020 nog steeds gebruik maken van Face ID.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer