Appleweetjes

Apple maakt kwartaalcijfers FQ3 2019 bekend: Meer omzet dankzij diensten en wearables

Apple heeft zijn cijfers gepubliceerd met betrekking tot het derde fiscale kwartaal van 2019. Dit kwartaal omvat de maanden april, mei en juni. Het fiscale kwartaal loopt steeds een kwartaal voor op de kalenderkwartaal.

De omzet voor dit kwartaal was 53,8 miljard dollar. Dat is een groei van 1 procent vergeleken met hetzelfde kwartaal van vorig jaar. De iPhone is nog steeds goed voor een omzet van 25,99 miljard dollar. Dat is een lichte daling vergeleken met de omzet van 29,47 miljard dollar vorig jaar.

De Mac en de iPad doen het bijzonder goed. Voor de Mac computer steeg de omzet zelfs met 10,7 procent naar 5,8 miljard dollar. Ook de iPad zet indrukwekkende cijfers neer. De omzet nam met 8,3 procent toe tot 5 miljard dollar.

Daarnaast zitten de diensten bij Apple duidelijk in de lift. Met een omzet van 11,46 miljard dollar steeg deze met 12,6 procent vergeleken met de 10,17 miljard dollar van vorig jaar. Diensten omvatten de abonnementen van iCloud, Apple Music en de inkomsten van de App Store. Binnenkort komen daar nog Apple Arcade en Apple TV+ bij.

Maar de meest indrukwekkende cijfers toont Apple met hun categorie ‘wearables, home en accessoires’. Eerder stond deze bekend als ‘Andere’ maar Apple heeft die omgedoopt. De categorie omvat alles zoals de Apple Watch, AirPods, Beats hoofdtelefoons, Apple TV en de HomePod. Bij deze categorie was de omzet 5,53 miljard dollar. Dat is een stijging van maar liefst 48 procent. Vorig jaar was deze categorie nog goed voor een omzet van 3,73 miljard dollar.

Beleggers hoopte al een tijdje op bewijs dat Apple steeds minder financieel afhankelijk wordt van de iPhone en dat is met deze kwartaalcijfers duidelijk aangetoond. Ondanks dat de iPhone nog steeds voor indrukwekkende omzetcijfers zorgt toont Apple dat andere producten ook duidelijk in de lift zitten.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer