Appleweetjes

Mac Pro wordt dan toch in Amerika gemaakt

Alles is bijna ‘Made in China’ maar de Mac Pro maakt Apple nog steeds in de Verenigde Staten, meer bepaald in Austin, Texas.

Maar na de lancering van de nieuwe Mac Pro kwamen er al snel de geruchten dat Apple plannen had om de productie te verhuizen naar China. De nieuwe Mac Pro zou worden geassembleerd door Quanta Computer Inc in Shangai. Deze fabriek is gevestigd nabij andere Apple leveranciers.

Apple had al een verzoek ingediend aan de Amerikaanse overheid om deze goederen voor de Mac Pro uit te sluiten van de importheffing van 25 procent. Maar President Donald Trump was meteen duidelijk voor Apple. Hij gaat geen vrijstelling verlenen van deze handelstarieven aan computeronderdelen wanneer de fabrikant deze laat maken in China. Apple moet maar de productie in Amerika realiseren wanneer ze de heffing willen ontlopen.

Dat lijkt Apple nu te doen. Bij de bekendmaking van de kwartaalcijfers FQ3 2019 heeft Tim Cook laten weten dat ze het liefst de productie van de Mac Pro in Amerika willen houden. Ze onderzoeken momenteel de mogelijkheden en de capaciteit om dit te realiseren.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer