Appleweetjes

De Apple Pencil zou kunnen werken op nieuwe de iPhone

Apple zou plannen hebben om de nieuwe iPhone ondersteuning te gaan geven voor de Apple Pencil. Althans dat denken enkele analisten van Citi Research.

In feite weten we al bijzonder veel over de nieuwe iPhone die Apple over enkele weken zal voorstellen. Zo weten we perfect hoe het toestel eruit zal zien. Welke camera’s er worden gebruikt en dat er een nieuwe Taptic Engine is ingebouwd. Maar als er één gerucht is waar we nog niet van hadden gehoord is ondersteuning voor de Apple Pencil.

In 2018 heeft de bekende analist Ming-Chi Kuo ooit al wel eens laten vallen dat ondersteuning voor de Apple Pencil bij nieuwere iPhones een mogelijkheid is. Maar meer ook niet. We weten dus niet of dit idee enkel voor de grootste iPhone is of dat alle modellen deze ondersteuning zullen krijgen. Zelfs in 2017 publiceerde ‘The Korea Herald’ een artikel dat Apple onderzoekt om de Apple Pencil werkend te krijgen op de iPhone. Ze wisten er zelfs nog bij te vermelden dat Apple plannen had om dit ten vroegste te realiseren in 2019.

De Apple Pencil werkt op alle nieuwe iPads. Aangezien er niet zoveel geruchten zijn geweest over de iPhone en de ondersteuning voor de Apple Pencil is de kans bijzonder klein dat dit zou gebeuren.

Bij de introductie van de iPhone liet Steve Jobs zijn ongenoegen over het gebruik van een stylus duidelijk merken. “Wie wilt er nu een stylus? Je moet ze bovenhalen, weer wegstoppen en je speelt ze kwijt…Bah”.

Op de iPad is het gebruik van een stylus veel beter te rechtvaardigen. Door het grotere schermoppervlak zijn er diverse toepassingen die de stylus ontzettend nuttig maakt. Maar of Apple hierover hetzelfde denkt voor het gebruik van de stylus bij de iPhone blijft maar de vraag.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer