Appleweetjes

Kim Vorrath moet orde op zaken stellen bij het AR Team

Apple heeft één van hun belangrijke softwaremanager een andere taak gegeven. Het gaat om Kim Vorrath die nu ondergebracht wordt naar het Augmented Reality en Virtual Reality team. Dat team wordt geleidt door Mike Rockwell.

Vorrath krijgt de taak om wat orde op zaken te stellen bij het team. Bij het grote publiek is ze niet zo bekend maar ze speelt een ontzettend belangrijke rol bij de softwareontwikkeling. Zo zorgt ze ervoor dat de softwareteams hun deadlines halen en speurt ze fouten in de software op.

Volgens sommige heeft ze wel eens het temperament van Steve Jobs. Net voor de lancering van iOS in 2007 kwam er een teamlid aan haar vragen om vroeger naar huis te mogen gaan. Ze werd zo boos dat ze haar kantoordeur iets te hard dichtsloeg waarbij de deurknop afbrak. Uiteindelijk probeerde Scott Forstall haar te bevrijden met behulp van een honkbalknuppel.

Haar expertise in softwareontwikkeling kan het AR team goed gebruiken om de software verder op punt te stellen. Eerder waren er geruchten dat Apple is gestopt met de ontwikkeling van de Augmented Reality bril. Maar met dit bericht weten we niet of dat correct is of niet.

Augmented Reality (AR) is een techniek waar Apple al een tijdje de nodige aandacht aan besteedt. Bij AR wordt er informatie over de werkelijkheid heen gelegd. Je ziet dus de werkelijke wereld om je heen met daarbij extra informatie. Apple heeft er zelfs een hele pagina aan besteedt.

Volgens sommige geruchten werkt Apple aan een AR bril die in 2020 op de markt moet komen. Enkele geruchten spreken over het feit dat de AR bril een iPhone accessoire wordt en andere geruchten spreken dan weer dat de AR bril onafhankelijk kan werken met een aangepaste rOS (Reality OS) software.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer