Appleweetjes

Mobile Vikings stopt met dataroaming buiten EU

Surf je buiten Europa op je smartphone dan is de kans groot dat je factuur fors hoger is dan je zou verwachten. Dataroaming buiten Europa is namelijk niet goedkoop.

Bij Mobile Vikings kost één MB buiten de EU zone maar liefst 13 euro. Ook bij andere operatoren blijft dit schandalig duur. Een mailtje checken kan je dus een fortuin kosten. Om hun klanten tegen zulke hoge kosten te beschermen heeft Mobile Vikings besloten de dataroaming buiten de EU uit te schakelen. Je kan dus buiten Europa geen gebruik meer maken van het mobiel internet met Mobile Vikings.

Bellen en sms’en blijft uiteraard nog wel mogelijk. Mobile Vikings heeft daarvoor een speciale pagina gecreëerd waar je de tarieven kan bekijken. Mobile Vikings geeft hun klanten wat betreft het mobiel internet de raad om zoveel mogelijk gebruik te maken van wifi buiten de EU-zone. Een andere oplossing is om een lokale simkaart aan te schaffen. Deze kan je meestal al kopen in de luchthaven zelf.

Later deze maand zal Mobile Vikings ook hun prepaid formules vernieuwen om ze opnieuw aantrekkelijker te maken. Enkele weken geleden heeft Mobile Vikings nog een abonnement met onbeperkte data gelanceerd.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer