Appleweetjes

Apple stopt wereldwijd met het beluisteren van Siri opnames

Apple heeft aangekondigd om te stoppen met het meeluisteren van Siri gesprekken om de digitale assistent te verbeteren. Vorige week maakte een klokkenluider bekend dat ook bij Apple er medewerkers naar zulke gesprekken kunnen meeluisteren.

Apple reageerde hierop met het feit dat er minder dan 1 procent van zulke gesprekken geanalyseerd wordt. Dit wordt gedaan om hun spraakassistent en dicteerfunctie te verbeteren. Dergelijke opnames zijn nooit vergezeld met het gebruikte Apple ID.

Maar uiteindelijk was deze uitleg voor een bedrijf waarbij privacy hoog aangeschreven staat onvoldoende. Daarom heeft Apple besloten om volledig te stoppen met het beluisteren van zulke Siri gesprekken. Ze gaan het proces helemaal analyseren en bieden binnenkort een oplossing waarbij jezelf als gebruiker kan aangeven of je wenst mee te werken aan het verbeteren van Siri of niet. Je kiest dus in de toekomst zelfs of je Siri gesprekken eventueel geanalyseerd mogen worden door medewerkers van Apple of niet.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer