Appleweetjes

MacBook met 5G op komst

Volgens DigiTimes werkt Apple aan een reeks van MacBooks met 5G geïntegreerd. Op die manier heb je zo goed als overal een internetverbinding en moet je niet steeds op zoek naar een wifi signaal.

Concurrenten zoals Lenovo, HP en Dell zouden hun laptops met 5G al in de tweede helft van dit jaar presenteren. Bij Apple moeten we dan nog een jaartje wachten. Volgens enkele geruchten zou Apple plannen hebben om in de tweede helft van 2020 hun eerste MacBook met 5G te lanceren.

Het extra jaartje dat Apple nodig heeft, heeft het gebruikt om de antennes te verbeteren. Zo biedt 5G bij Apple een veel hogere overdrachtssnelheid dan hun concurrenten. Apple zou voor hun antennes gebruik maken van keramiek. Dat zorgt ervoor dat het 5G signaal veel efficiënter gebruikt kan worden. Jammer genoeg is de kostprijs van dit materiaal zes keer duurder dan een traditionele metalen antenne. Daarnaast heeft een MacBook door hun aluminium behuizing meer antennes nodig dan normaal.

De iPad is al sinds zijn bestaan verkrijgbaar met een mobiele dataverbinding. Het lijkt op zich dan ook logisch dat een MacBook deze optie vroeg of laat ook zal krijgen.

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer