Appleweetjes

Google kopieert Apple nieuwste abonnementsformule voor apps

Apple Arcade is een nieuwe dienst die in het najaar van van start gaat. Voor een vast bedrag per maand krijg je toegang tot diverse games.

Google vindt blijkbaar het idee van Apple voor een abonnementsformule voor apps bijzonder interessant. De zoekgigant komt binnenkort uit met soortgelijke abonnementsformule onder de naam ‘Play Pass’. Voor een vast bedrag per maand krijg je toegang tot honderden apps en games.

Google Play Pass

Er zijn al enkele screenshots opgedoken waarbij duidelijk is dat Google deze nieuwe functie al volop aan het uitproberen is. Net zoals bij Apple Arcade zullen apps en games geen advertenties of in app aankopen bevatten. Uit één van de screenshots blijkt dat Google voor deze dienst 4,99 dollar per maand gaat vragen. Of Google Play Pass ook in Nederland en België wordt gelanceerd is nog niet geweten.

Apple heeft nog geen prijs meegedeeld over Apple Arcade. We weten alleen dat de dienst in het najaar van 2019 beschikbaar gaat komen. Ook in België en Nederland zal deze dienst gelanceerd worden. Om ervoor te zorgen dat er zo’n breed mogelijk aanbod met kwalitatief goede games beschikbaar gaat zijn investeert Apple mee in de ontwikkeling van games voor Apple Arcade. Apple heeft al meer dan 500 miljoen dollars geïnvesteerd aan meer dan 100 games.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer