Appleweetjes

Gerucht: iPhone 11 op 20 september in winkelrekken

Het is nog een paar weken vooraleer Apple de nieuwste iPhone zal voorstellen. Een exacte datum kennen we nog niet. Maar SoftBank topman Ken Miyauchi heeft op een beleggersbeurs wel een serieuze hint gegeven.

Je moet namelijk weten dat er in Japan op 1 oktober een nieuwe wetgeving in verband met telecommunicatiezaken van kracht gaat. Kort gezegd zullen smartphones niet meer verkocht kunnen worden met dataplannen. Dergelijke wetgevingen kunnen een financiële impact hebben op telecomoperatoren zoals het Japanse Softbank.

Tijdens de beleggersbeurs werd dus ook aan Ken Miyauchi gevraagd wat de plannen zijn bij Softbank met de lancering van de nieuwe iPhone en de nieuwe wetgeving die van kracht wordt op 1 oktober. Daarop antwoordde de topman: “Eerlijk gezegd vraag ik me af wat ik 10 dagen zou moeten doen, nee dat had ik niet mogen zeggen….Hoe dan ook ik weet niet wanneer de nieuwe iPhone wordt uitgebracht. Na bijna 10 dagen zal er geen bundel meer bijzijn.”

Er wordt verwacht dat Apple op 10 of 11 september zijn jaarlijkse iPhone event zou houden. 10 september lijkt de meest logische datum. De vooruitbestellingen van de iPhone zal waarschijnlijk op vrijdag 13 september van start gaan. Als we het tijdsschema van de Softbank topman erbij nemen dan is de kans reëel dat de iPhone toestellen op 20 september verkrijgbaar is.

Dit jaar zal Apple opnieuw drie nieuwe iPhone modellen lanceren. De nieuwe iPhones zullen voorzien zijn van een A13 processor en een nieuwe Taptic Engine trilmotor. Ook de camera’s zullen sterk verbetert zijn.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer