Appleweetjes

Apple Watch blijft de populairste horloge

Bij de lancering van de laatste kwartaalcijfers was het al duidelijk dat de Apple Watch goed verkoopt. De categorie ‘wearables, home en accessoires’ had een omzetstijging van maar liefst 48 procent.

Maar volgens een nieuw rapport opgesteld door de Strategy Analytics kent de Apple Watch zo goed als geen concurrentie. Apple verkocht in het tweede kwartaal ongeveer 5,7 miljoen Apple Watches. Daarmee behoudt de Apple Watch zijn sterke positie en heeft het een marktaandeel van 46 procent.

De smartwatch markt blijft groeien. In het tweede kwartaal zijn er maar liefst 12,3 miljoen smartwatches over de toonbank gegaan. In hetzelfde kwartaal van vorig jaar waren dat er nog maar 8,6 miljoen.

Samsung moet zich tevreden stellen met een tweede plaats. Zij hebben een marktaandeel van 15,9 procent. Samsung verkocht in het tweede kwartaal ongeveer 2 miljoen smartwatches. De derde plaats is gereserveerd voor Fitbit. Deze fabrikant ziet zijn aandeel in de smartwatch markt keer op keer dalen. Fitbit heeft momenteel een marktaandeel van 9,8 procent. Volgens het rapport heeft Fitbit in het tweede kwartaal nog 1,2 miljoen toestellen kunnen verkopen.

Apple Watch _ Q2 2019

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer