Appleweetjes

Apple ontraadt batterij vervanging door niet erkende expert

Apple heeft verdere stappen ondernomen om hun gebruikers te ontmoedigen om hun iPhone batterij bij een niet erkende expert te laten vervangen, zo ontdekte iFixit.

Wanneer je de batterij van een iPhone bij een niet erkende expert laat vervangen zal je niet meer in staat zijn om de batterijconditie op te vragen. Je krijgt dan namelijk een melding dat de iPhone niet voorzien is van een Apple batterij en dat daardoor de gezondheidsinformatie niet kan worden weergegeven. Het probleem treedt ook op wanneer je de batterij vervangt door een batterij die afkomstig is van een andere iPhone.

Apple’s iPhone batterijen zijn voorzien van een Texas Instruments microcontroller. Een dergelijke chip controleert de status van de batterij zoals de capaciteit, de temperatuur en de tijdsduur van het ontladen ervan. Bij nieuwere iPhones zoals de iPhone XS, iPhone XS Max en iPhone XR is de chip voorzien van een authentificatie mogelijkheid. De batterij wordt in feite gekoppeld met het moederbord van de iPhone. Wanneer iemand de batterij vervangt dan klopt de authentificatie niet meer waardoor je deze foutmelding verkrijgt.

Enkel een erkende Apple serviceprovider is in staat om de koppeling tussen een nieuwe batterij en het moederbord te vernieuwen. Op die manier ontraadt Apple iedereen om de batterij te laten vervangen door een niet erkende expert.

Veel mensen die graag zelf items aan hun iPhone vervangen zullen teleurgesteld zijn door deze nieuwe belemmering. Maar in feite schroeft Apple de beveiliging van hun batterij enkel op. Er zijn al tal van voorbeelden waarbij een iPhone in brand vloog door gebruik van een slechte batterij. Onlangs gebeurde dit nog bij een elfjarig meisje.

Is je iPhone batterij aan vervanging toe? Laat hem dan enkel vervangen door een erkende expert. Meer informatie over waar je hiervoor terecht kan vind je op deze Apple pagina.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer