Appleweetjes

Apple zou start-up Fashwell hebben overgenomen

Apple zou het Zwitsers start-up bedrijf Fashwell dat gespecialiseerd is in beeldherkenning hebben overgenomen. De drie topmensen van Fashwell Matthias Dantone, Lukas Bossard en Michael Emmersberger staan sinds januari geregistreerd op de loonlijst van Apple. Dat zou kunnen wijzen op een overname van hun bedrijf door Apple.

Fashwell is gespecialiseerd in beeldherkenning van mode-items. De technologie kan op foto’s diverse kenmerken van kleding en modeaccessoires herkennen en je eventueel doorverwijzen naar online shops. Wat Apple precies met deze technologie van plan is, is nog niet geweten. Waarschijnlijk willen ze de ervaring van het online shoppen bij de Apple Store nog verder verbeteren.

De website van Fashwell is nog steeds toegankelijk maar is al enkele maanden niet meer bijgewerkt. Bij een verdere zoektocht merken we op dat alle andere Fashwell medewerkers uitgezonderd Yassir Benkhedda aan de slag zijn gegaan bij Apple.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer