Appleweetjes

Apple gaat hackers beter belonen

Apple heeft tijdens de Black Hat conferentie in Las Vegas laten weten dat ze hun bug bounty programma gaan uitbreiden. Met dit programma daagt Apple in feite iedereen uit om fouten in hun beveiligingssystemen te vinden. Iedereen die hierin slaagt wordt beloond. Hoe groter de fout, hoe hoger de beloning.

Oorspronkelijk was Apple in 2016 gestart met het bug bounty programma voor iOS. Geregistreerde beveiligingsonderzoekers konden tot 25.000 dollar belonen krijgen wanneer ze een ernstige beveiligingsfout vonden. Succesvol was het bug bounty programma eigenlijk niet. Er zijn namelijk andere commerciële bedrijven die veel meer geld op tafel legde voor een beveiligingslek. Dergelijke bedrijven misbruiken zulke lekken om spyware of andere malafide software te ontwikkelen.

Maar nu verhoogt Apple de beloning tot zelfs 1 miljoen dollar en iedereen kan eraan meedoen. Ivan Krstić, Apple’s Head of Security Engineering and Architecture liet zelfs weten dat het bug bounty programma verder wordt uitgebreid naar macOS, tvOS, watchOS, iCloud en alle iOS toestellen. In het bug bounty programma zit zelfs een extra bonus van 50 procent wanneer er een beveiligingslek wordt gevonden nog voor de software officieel is uitgebracht.

Zoals we eerdere deze week al wisten te vertellen zal Apple ook beter gaan samenwerken met enkele beveiligingsonderzoekers. Deze krijgen toegang tot speciale iPhones waardoor het voor hen eenvoudiger wordt om beveiligingslekken op te sporen. Bij deze speciale iPhones kunnen onderzoekers veel meer dan op een gewone iPhone. Men kan veel dieper in het systeem gaan omdat sommige delen van het besturingssysteem toegankelijk zijn. Onderzoekers zijn zelfs in staat om de processor te stoppen en het geheugen te onderzoeken op eventuele beveiligingslekken. Men kan op codeniveau stap voor stap zien wat er gebeurt wanneer ze een aanval trachten te realiseren op iOS code.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer