Appleweetjes

De nieuwe iPad Pro krijgt ook drie cameralenzen

Volgens nieuwe geruchten afkomstig van de Japanse site Macotakara zal niet enkel de nieuwe iPhone voorzien worden van drie cameralenzen maar ook de iPad Pro. Het is de eerste keer dat zulke geruchten opduiken dus we moeten dit met enige voorzichtigheid behandelen.

Als de iPad Pro inderdaad voorzien wordt van drie cameralenzen dan is dit een grote stap vooruit. Momenteel wordt deze nog voorzien van een enkele 12 megapixel cameralens. De iPad Pro heeft daardoor geen ondersteuning om portrait foto’s te nemen.

Ook voor toepassingen zoals augmented reality is het goed nieuws dat de iPad Pro meerdere cameralenzen krijgt. Er zijn al diverse apps die in de industrie hiervoor gebruikt worden. Door gebruik te maken van meerdere cameralenzen wordt de nauwkeurigheid hiervoor drastisch verhoogd.

De Japanse site vermoedt zelf dat er op het gebied van camera’s ook voor het instapmodel van de iPad er enkele verbeteringen zitten aan te komen. Apple zou plannen hebben om deze te voorzien van een dubbele cameralens. Over dit instapmodel zijn er al enkele geruchten verschenen. Door de schermranden van deze iPad te verkleinen is het Apple gelukt om het scherm te vergroten van 9,7 inch naar 10,2 inch. De productie van deze zou vorige maand zijn gestart.

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer