Appleweetjes

Eindelijk komt er een iPhone Pro

De naamgeving die Apple hanteert bij de iPhone is een beetje vreemd. Wie had ooit gedacht dat Apple zou kiezen voor een vreemde naamkeuze zoals SE, XS en XR. Bij andere Apple producten is de naamkeuze veel duidelijker.

Maar een geruchtenlekker heeft via Twitter laten weten dat Apple deze keer zou kiezen om hun topmodel de naam ‘iPhone Pro’ te geven.

De naamgeving van iPhone Pro duikt de laatste jaren al meerdere keren op. Maar deze geruchtenlekker heeft al een betrouwbare status. Zo werd er via het mysterieuze Twitter account CoinX eerder al de naamgevingen voor de 2018 iPhones voorspelt. CoinX wist daarnaast ook te melden dat de aansluiting voor de hoofdtelefoon bij het 2018 iPad Pro model zou verdwijnen en welke achtergrondafbeeldingen er worden bijgeleverd. Het mag duidelijk zijn dat CoinX goede bronnen heeft.

Nu heeft CoinX opnieuw iets op Twitter gepubliceerd in verband met de naamgeving voor de nieuwe iPhone. De tweet bevat een retorische vraag: “Pro voor de iPhone?” Gekke naamgeving schema’s over de afgelopen jaren.”

Hoe de exacte naamgeving voor de nieuwe iPhones zal zijn is nog niet helemaal duidelijk. Gaat Apple de term Pro toevoegen aan zowel de opvolger van de XS en de XS Max? Gaat Apple de nummers bij de iPhone ook aanpassen en nu gebruik maken van het jaartal zoals het bijvoorbeeld doet bij hun andere producten? Spreken we binnenkort van een iPhone Pro 2019? In ieder geval is de huidige naamgeving bij de iPhone best wel verwarrend en dat mag gerust wat duidelijker worden.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer