Appleweetjes

Sonos lanceert deze maand nieuwe draagbare speaker met Bluetooth

Sonos heeft op 26 en 27 augustus een persevenement gepland. Echter is er nu al belangrijke informatie gelekt door de Federal Communications Commission (FCC). Zo zou Sonos voor het eerst een draagbare Bluetooth speaker gaan lanceren.

Bluetooth wordt in de vorm van Bluetooth Low Energy al gebruikt in de Sonos One. In feite wordt dit enkel gebruikt om het toestel heel eenvoudig te koppelen. Maar muziek afspelen werkt enkel via een WiFi signaal en dat geldt in principe voor elke Sonos speaker. Maar hier zou verandering inkomen. Later deze maand komt Sonos voor het eerst uit met een speaker waarbij je ook muziek via Bluetooth kan afspelen.

Het design van de nieuwe speaker heeft rondere vormen dan de huidige Sonos One. Hij is zelfs iets groter in zowel de lengte als de breedte. Aan de achterkant is er een USB-C en een ethernet aansluiting te vinden. Via de USB-C aansluiting kan de speaker eventueel opgeladen worden. Over de ingebouwde batterij is voorlopig nog niets geweten. Weliswaar wordt de speaker met een dockstation geleverd. Zo kan je deze in je woning een vaste plek geven waarbij de speaker wordt voorzien van zijn voeding en tegelijkertijd de batterij wordt opgeladen. Een geïntegreerd handvat zorgt ervoor dat je de speaker overal eenvoudig kan meenemen.

Een foto verscheen op de site van Dave Zatz.

Verder tref je op de achterkant een schakelaar waarbij je kan kiezen tussen Bluetooth of WiFi. In WiFi mode werkt de speaker zoals je van een Sonos speaker kan verwachten. Je bedient deze dan via de Sonos app en je kan deze koppelen met andere speakers. In de Bluetooth mode werkt de speaker zoals een traditionele Bluetooth speaker. Je koppelt deze via Bluetooth aan een smartphone of tablet en vervolgens speel je muziek via het apparaat af.

Stembediening is afhankelijk van je locatie ook mogelijk. Maar nieuw is het feit dat de speaker Auto Trueplay heeft. Hierdoor hoef je de speaker niet meer te kalibreren door met je iPhone door te kamer rond te lopen. Met behulp van de ingebouwde microfoons en andere sensors merkt de speaker dat deze is verplaatst en zal zichzelf automatisch kalibreren.

Naast deze nieuwe speaker zou Sonos ook een vernieuwde Sonos Connect lanceren. Met een Connect sluit je je huidige versterker aan op het draadloze systeem van Sonos. Sonos werkt daarnaast ook nog aan een verkleinde subwoofer. Echter ziet het er niet naar uit dat we deze snel mogen verwachten.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer