Appleweetjes

Apple en Spotify in gesprek over Siri integratie

Spotify staat bekend omdat het steeds klaagt over Apple ondanks het feit dat deze muziekstreamingdienst veel te danken heeft aan Apple. Zonder App Store was Spotify nooit uitgegroeid zoals het nu is. Als dankbaarheid heeft Spotify bij de Europese Commissie een klacht ingediend over Apple. Spotify vindt dat ze niet eerlijk worden behandelt door Apple.

Eén van de reden waarom Spotify zich benadeelt voelt is het feit dat ze Siri niet kunnen gebruiken. Apple stelt langzaam maar zeker Siri meer en meer open voor applicaties van derden. In iOS 13 krijgen ontwikkelaars meer toegang tot Siri voor muziek applicaties dankzij de SiriKit Media Intents api.

Maar volgens nieuwe geruchten zijn Apple en Spotify intenser in gesprek voor een betere integratie van Siri met Spotify. Zo zou het eenvoudiger moeten gaan worden om aan Siri te vragen om nummers, afspeellijsten en albums uit het Spotify aanbod af te spelen.

Het is nog niet duidelijk hoe groot deze samenwerking is. Het kan ook zijn dat Apple de ontwikkelaars van Spotify gewoon helpt. Zodat deze optimaal de nieuwe API’s voor de Siri integratie van iOS 13 kunnen integreren in de Spotify app.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer