Appleweetjes

Apple lanceert iOS 12.4.1

Apple heeft zonet iOS 12.4.1 gelanceerd. Volgens Apple brengt iOS 12.4.1 belangrijke beveiliging- en stabiliteitsupdates en wordt deze aanbevolen voor alle gebruikers.

Vermoedelijk lost deze iOS versie een probleem op waardoor het jailbreaken niet meer mogelijk is. Apple had namelijk in iOS 12.4 een oude kwetsbaarheid terug geïntroduceerd in iOS. Hoe die bug opnieuw in het besturingssysteem kon geraken is niet bekend.

Die bug zorgde er weliswaar voor dat er een werkende jailbreak in jaren kon gemaakt worden voor iOS. Dankzij een jailbreak kan je de beveiligingsmaatregelen van Apple omzeilen en krijg jezelf meer controle. Zo kan je diverse apps installeren om je iPhone te tweaken, thema’s te installeren enzovoort. De laatste jaren is jailbreaken minder interessant geworden omdat er al veel mogelijk is met de bestaande iOS software.

Om iOS 12.4.1 te downloaden ga je op je iPhone of iPad naar Instellingen – Algemeen -Software-update.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer