Appleweetjes

Apple stopt met iPhone walkietalkie functie via radiogolven

Apple had plannen om de iPhone te voorzien van een walkietalkie functie. Het gaat echter niet om een soortgelijke app zoals we al kennen van de Apple Watch. Op de iPhone moest die walkietalkie functie werken via lange afstandsradiogolven van 900 MHz. Op die manier kon je zelfs zonder GSM-bereik deze functie gebruiken.

Het project stond intern bekend als ‘Project OGRS’. Dat is een afkorting voor Off Grid Radio Service. Maar volgens enkele geruchten is Apple compleet gestopt met de ontwikkeling hiervan. Eén van de reden hiervan kan zijn dat de frequentie kan zorgen voor een aantal storingen bij andere toepassingen.

Maar waarschijnlijk is de hoofdreden om het project te doen stoppen het feit dat Rubén Caballero begin dit jaar het bedrijf heeft verlaten. Hij stond namelijk aan het hoofd van dit project.

Daarnaast ontwikkelde Apple deze technologie in samenwerking met Intel. Hun nieuwste generatie modemchips gingen de nodige technologie hiervoor aan boord krijgen. Ondertussen heeft Apple beslist om in de toekomst opnieuw gebruik te gaan maken van Qualcomm modemchips in plaats van die van Intel.

De kans bestaat echter dat deze walkietalkie technologie ooit terug komt maar dan bij Apple’s eigen modemchips die binnen enkele jaren op de markt zou komen.

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer