Appleweetjes

Apple gaat privacy verbeteren bij Siri gesprekken

Onlangs werd bekend dat Apple taalexperts inhuurt om naar bepaalde audiofragmenten te luisteren die zijn gemaakt met behulp van de digitale spraakassistent Siri. Volgens Apple is dit noodzakelijk om de ontwikkeling van hun spraaktechnologie en dicteerfunctie te verbeteren.

Toch ontstond er veel ophef over het feit dat er mensen zijn die jouw audiofragmenten kunnen beluiseren. Apple zou hun gebruikers niet duidelijk genoeg hebben geïnformeerd hierover. Voor een bedrijf dat bekend staat als voorvechter van de privacy kwam dit wel heel slecht uit. Daarom nam men de beslissing om meteen te stoppen met het beluisteren van deze Siri opnames. Ze beloofde om het ganse proces te verbeteren en binnenkort met een oplossing te komen.

Die oplossing is er nu. Apple gaat een aantal wijzigingen doorvoeren om het vertrouwen van hun gebruikers in de spraakassistent terug te winnen.

Eerst en vooral zullen er geen audio opnames van de gesprekken meer worden bewaard. Apple genereert transcripties die hun medewerkers kunnen gebruiken om Siri te verbeteren.

Als gebruiker krijg je nu een opt-in mogelijkheid om jouw audiogesprekken met Siri beschikbaar te stellen aan Apple. Apple hoopt dat zoveel mogelijk mensen dit zullen doen.

Als laatste verbetering zal Apple niet meer werken met inhuurkrachten bij externe bedrijven voor het analyseren van deze Siri gesprekken. Apple zal voortaan enkel hun eigen medewerkers hier toegang tot geven.

Wens je niet dat Apple een automatische transcriptie maakt van je audiogesprekken dan kan je dit voorkomen door Siri en dicteren volledig uit te schakelen. Deze transcripties worden namelijk altijd gemaakt. De nieuwe opt-in mogelijkheid die binnenkort beschikbaar komt geldt enkel en alleen voor de audio gesprekken.

Apple heeft een verklaring gepubliceerd waarin ze deze verbeterde privacybescherming van Siri verduidelijkt.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer