Appleweetjes

Apple’s locatie tag gebruikt ARKit om je verloren spullen te traceren

Op WWDC 2019 heeft Apple enkele nieuwe mogelijkheden aangekondigd om je apparaten te traceren. Dit kan zelfs dankzij iOS 13 en macOS Catalina wanneer je toestellen offline zijn. Apple noemt deze techniek ‘Offline Finding’ en het project staat intern bekend onder de codenaam Blue Avengers.

Op de achtergrond van deze nieuwe besturingssystemen draait het proces ‘Search Party’. Elk apparaat met iOS 13 of macOS Catalina is hierdoor in staat om de locatie van verloren offline Apple apparaten te lokaliseren en door te geven aan de rechtmatige eigenaar. Het proces ‘Search Party’ zal geregeld een Bluetooth signaal uitzenden ook al staat het toestel in slaapstand. Op die manier creëert Apple in feite een eigen netwerk dankzij de enorme hoeveelheid actieve Apple apparaten. Jouw Apple apparaat kan dus iemand anders helpen bij het lokaliseren van spullen zonder dat je dit merkt. Uiteraard zijn de gegevens die verstuurt worden bij deze uitwisseling volledig beveiligd.

Om je spullen terug te vinden zou Apple gebruik gaan maken van augmented reality. In de nieuwe Find My applicatie zal je de omgeving kunnen zien waarop Apple een ster-achtig icoon heeft geprojecteerd dat je moet helpen bij deze lokalisatie.

Find My Ster

Eerder was er al bekend dat Apple met deze lokalisatie functie een stapje verder wilt gaan. Het bedrijf zou namelijk werken aan een soort van Bluetooth tracker dat je aan je persoonlijke spullen kan bevestigen.

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer