Appleweetjes

Mobile Vikings krijgt problemen maar niet opgelost

Mobile Vikings slaagt er maar niet in om de betrouwbaarheid van hun netwerk te verhogen. Bijna wekelijks zijn er wel problemen waardoor hun gebruikers een tijdlang zonder netwerk komen te zitten.

Het schip van Mobile Vikings bevindt zich al een tijdje in woelige wateren. Het probleem begon al vorig jaar in de zomer. Mobile Vikings besloot om een Full MVNO te worden. Een Full MVNO betekent in feite dat het om een operator gaat die niet over eigen zendmasten beschikt maar voor de rest alles in eigen beheer heeft. Die overgangsfase naar Full MVNO verliep niet zoals verwacht. Er kwamen diverse problemen naar voren dat vervelende gevolgen had voor de Vikings gebruikers. 

Een nieuwe start als Full MVNO

Maar sinds juni is die overgangsfase volledig afgerond. Mobile Vikings heeft een nieuw verkoopbeheersysteem, een nieuw telecomplatform en ze maken vanaf nu gebruik van het Orange netwerk in plaats van het Telenet (Base) netwerk. De nieuwe start zag er alvast goed uit. Om nieuwe klanten aan te werven maakte Mobile Vikings hun tarieven meteen wat aantrekkelijker. Met hun nieuwe onbeperkte data abonnement luisterde de operator alvast naar de roep naar meer data. Later vernieuwde Mobile Vikings de prijzen van hun herlaadkaarten en een nieuw data only aanbod werd gelanceerd. Jammer genoeg werden deze niet door iedereen goed onthaald.

Daarnaast blijft Mobile Vikings met problemen kampen. Zo wordt de operator door Apple nog steeds niet erkend als een officiële Belgische operator. Hierdoor wordt de weergave van het mobiele Mobile Vikings zonenummer 0456 bij iPhones nog steeds verkeerd weergegeven en kunnen Viking gebruikers niet zo eenvoudig naar hun voicemail bellen.

Gefrustreerde Vikings stappen uit de boot

Jammer genoeg stoppen daar de problemen niet. Bijna wekelijks zijn er problemen op het netwerk. Mobile Vikings zegt in gesprek te zijn met hun netbeheerder om deze problemen in de toekomst te voorkomen. Maar voorlopig blijven ze aanhouden. Zo kunnen Vikings gebruikers soms niet sms’en of worden hun telefoongesprekken meteen naar de voicemail gestuurd. Het meest frustrerende voor de Vikings is dat het netwerk geregeld wegvalt waardoor er helemaal niets mogelijk is.

Vikingpunten is hun enigste troef

Door de aanhoudende problemen zijn er al veel Vikings uit de boot gestapt. De concurrentie heeft immers niet stilgezeten en heeft al zeer interessante aanbiedingen. Het nieuwe aanbod van Mobile Vikings is bovendien net niet goed genoeg om teleurgestelde Vikings aan boord te houden. De enige troef die Mobile Vikings nog heeft zijn hun Vikingpunten. Door online bij één van hun partners iets te kopen krijg je een percentage van het aankoopbedrag terugbetaald in Vikingpunten. Die Vikingpunten kan je gebruiken om te herladen of om je abonnement te betalen. Op die manier wordt je telefoonrekening toch net iets goedkoper dan bij de concurrentie.

Wanneer de andere operatoren de moed zouden hebben om hun tarief met enkele euro’s te verlagen dan verliest Mobile Vikings hun enigste troef. Wil je hier helemaal niet op wachten dan biedt CashBackXL nu al een alternatief voor je Vikingpunten.

Einde van het Vikingtijdperk

De vraag blijft echter hoe het kan dat het schip van Mobile Vikings in zo’n woelige wateren is terecht gekomen. Vikingen van het eerste uur waren trots om deel uit te maken van het bedrijf. Nu verlaten ze massaal het schip. Is het einde van het Vikingtijdperk aangebroken?

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer