Appleweetjes

iOS 13 bevat verwijzingen naar Augmented Reality bril

Er zijn al een tijdje geruchten over het feit of Apple werkt aan een augmented reality bril of niet. Volgens sommige is Apple volledig met het project gestopt maar andere geruchten duiden dan weer dat het project springlevend is.

Zo kreeg Kim Vorrath vorige maand nog een nieuwe taak om orde op zaken te stellen bij het AR-team. Daarnaast werd er nog een patent ingediend door Apple waaruit blijkt dat de AR bril overweg kan met gezichtsuitdrukkingen.

Nu zijn er in een interne versie van iOS 13 aanwijzingen gevonden naar Apple’s AR bril. Zo blijkt het project de codenaam Garta te hebben gekregen. In de interne versie van iOS 13 blijkt er een app ‘STARTester’ aanwezig te zijn. Deze app zou de werking van de AR bril moeten simuleren waarbij je kan aangeven of deze wordt gedragen of niet.

In een ‘LEESMIJ’ bestand zijn er verder nog verwijzingen gevonden naar een StarBoard systeem voor stereoscopic augmented reality. De app kan overweg met verschillende weergaven en scènes. Daarnaast zijn er nog verwijzingen gevonden naar ‘ARStarBoardViewController’ en ‘ARStarBoardSceneManager’.

Volgens sommige geruchten werkt Apple aan een AR bril die in 2020 op de markt moet komen. Deze nieuwe ontdekking in iOS 13 wijst er alleszins op dat Apple nog actief aan het werk is aan deze AR bril. Enkele geruchten spreken over het feit dat de AR bril een iPhone accessoire wordt en andere geruchten spreken dan weer dat de AR bril onafhankelijk kan werken met een aangepaste rOS (Reality OS) software. 

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer