Appleweetjes

Werkt Apple stiekem verder aan de AirPower

AirPower ken je het nog? Op de Keynote van september 2017 liet Apple er ons kennis mee maken met de belofte dat het in 2018 ging uitkomen. Maar maanden gingen voorbij en er kwam niets. Erger nog, na de Keynote van september 2018 verwijderde Apple al de verwijzingen naar deze AirPower, alsof deze nooit had bestaan.

Begin april van dit jaar liet Apple weten dat de AirPower er niet meer komt. Apple besloot om het project te annuleren omdat de AirPower niet de hoge normen kon behalen dat het bedrijf hanteert. Maar toch blijkt dat de fabrikant nog steeds bezig is met het ontwikkelen van een dergelijke oplaadmat. Zo diende Apple op 27 augustus 2019 een nieuw patent in met betrekking tot een draadloos oplaadsysteem voor meerdere apparaten.

Het patent beschrijft de mogelijkheid dat het een apparaat dat draadloos wordt opgeladen bestempeld wordt als ‘Hero’ apparaat. Andere apparaten krijgen het label ‘gekoppeld’. Het ‘Hero’ apparaat krijgt hierdoor de mogelijkheid om de laadstatus van andere apparaten weer te geven. Zo kan je op één toestel bekijken wat de status is van alle apparaten die op dat moment aan het opladen zijn.

Apple dient uiteraard wel meer patenten in. Maar door het indienen van dit patent blijkt dat ze toch nog steeds bezig zijn met de ontwikkeling van een draadloze oplaadmat.

Patent_AirPower

Bekijk ook deze weetjes

Appleweetjes maakt gebruik van cookies voor een optimale websitebeleving. We doen dit om het gebruik van onze website te analyseren, het delen van social media content mogelijk te maken en gerichte advertenties te tonen. Wilt u meer informatie over het cookiegebruik kijk dan in onze Privacyverklaring. Accepteer Lees meer